Infinigate Group neemt Nuvias Group over

Infinigate Group neemt Nuvias Group over. Exclusief interview met Simon England CEO Nuvias en Klaus S. CEO Infinigate over de bekendgemaakte overname van Nuvias Group door Infinigate Group.

ITchannelPRO (dinsdag 5 juli 2022) is de overname door Infinigate Group van branchegenoot Nuvias Group aangekondigd. Voorafgaand aan de aankondiging had ITchannelPRO de gelegenheid om te spreken met de CEO van de Nuvias Group Simon England en Klaus Schlichtherle CEO van de Infinigate Group.


Een jaar voorbereid

Het feit dat de twee partijen blijven fuseren is het resultaat van een langer lopend proces. Klaus geeft aan dat er vorig jaar al gekeken werd naar overnamekandidaten. “Bridgepoint, dat sinds 2021 onze grootste aandeelhouder is, had al eerder met Nuvias gesproken. De gesprekken die nu tot deze overeenkomst hebben geleid, zijn dus niet helemaal uit de lucht komen vallen. We zijn er al ongeveer een jaar mee bezig.”
Simon: “Beide bedrijven zijn actief geweest op het gebied van fusies en overnames, ondanks de beperking van voornamelijk digitale engagementen in de pandemie. Bij Nuvias hebben we in de afgelopen 12 maanden vier gespecialiseerde bedrijven overgenomen met de sterke ambitie om ondanks de pandemie voort te bouwen op ons momentum.

Nuvias HC

In het persbericht dat vandaag is verspreid, staat expliciet dat Nuvias UC geen onderdeel is van de overname en als zelfstandig Nuvias-bedrijf verder zal gaan. Klaus en Simon leggen uit waarom dat zo is. Klaus: “Bij Infinigate draait alles om security. Het UC-portfolio van Nuvias is mooi, maar het past niet goed bij onze business. We willen nog groter worden en herkenbaar zijn als dé securityspecialist voor Cyber Security, Secure Networking, Secure Cloud. UC loopt dan het risico een ondergeschoven kindje te worden, terwijl het beter verdient.”

“Nuvias UC heeft een ongelooflijk jaar gehad met een daadwerkelijke groei van 72% YoY in onze FY22 tot eind maart. De kans is er zeker, maar het heeft een gerichte marktbenadering nodig,” zegt Simon. “Door het op eigen benen te laten staan en dus buiten de transactie met Infinigate te houden met de huidige aandeelhouder Rigby Group, zal het de aandacht krijgen die het verdient.”
De twee bedrijven hebben aanvullende portefeuilles in heel Europa. In dat opzicht is de overname zeer zinvol. De overlap tussen de partners lijkt niet erg groot. “Dat is voor ons net zo prettig als voor de partners. Het biedt een goede basis voor meer groei”, zegt Klaus.

Personeel en vestigingen

Als twee bedrijven fuseren, heeft dat meestal gevolgen voor het personeelsbestand en het aantal vestigingen. ITchannelPRO wil weten wat er in Nederland staat te gebeuren. Klaus: “Voorlopig gebeurt er helemaal niets. De deal die we nu hebben aangekondigd, moet simpelweg nog worden goedgekeurd door de toezichthouders in alle landen waar we actief zijn. We gaan er nu vanuit dat ze daar misschien wel zes maanden voor nodig hebben. Tot die tijd zullen Infinigate en Nuvias volledig gescheiden blijven. Wij zullen in de komende periode elkaars concurrenten zijn, net zoals voorheen. Als we dan samenkomen, zullen we alle vaardigheden nodig hebben die we in de gecombineerde teams hebben, dit gaat allemaal om het aanjagen van verdere groei.”

Culturele match

“Dat is inderdaad het belangrijkste voor de markt,” zegt Simon, die vervolgens ingaat op de vragen over het personeel. “De culturele match tussen de bedrijven in de landen is heel groot. Dat heeft echt een rol gespeeld bij deze deal. Wat Infinigate en Nuvias leveren is gebaseerd op kennis. van de technologie, van de klanten, van de sectoren. De teams van beide bedrijven hebben gemeen dat ze op basis van die kennis het hoogst mogelijke niveau van dienstverlening willen bieden. De klanten, in beide gevallen zijn het partners uit het MKB maar ook Enterprise en Service Provider accounts, verwachten ook niet anders. Dat is een van de belangrijke redenen waarom ze klant bij ons zijn geworden.” Daarom gaat Simon er ook vanuit dat de integratie van de bedrijven geen grote problemen zal opleveren. “De werkwijze is zeer vergelijkbaar. Bovendien vergroot de overname het portfolio, wat het werk nog interessanter maakt.”

Klaus is het daarmee eens: “Door deze overname groeien we in omvang en omzet. Dat maakt het werk nog aantrekkelijker. Dat is een goede ontwikkeling, want we willen ook een aantrekkelijke werkgever zijn. Infinigate blijft groeien. De ambities zijn hoog, maar realistisch. Maar nogmaals, voorlopig verandert er niets en zijn we twee aparte bedrijven.”

Partners die vragen hebben over de voorgenomen overname kunnen dat doen bij hun vaste aanspreekpunten bij zowel Nuvias als Infinigate.