Infinigate Group groeit 26% in recordjaar en breidt uit in Europa

Rotkreuz, Zwitserland 30 mei 2022 – Infinigate Group, een pan-Europese value added distributeur (VAD) van cyberbeveiligingsoplossingen, maakte deze week een recordomzet bekend van €813 miljoen, over het afgelopen boekjaar. Met een stijging van 26% ten opzichte van het voorgaande jaar, ligt de groei van Infinigate Group op koers richting haar omzetdoelstelling van €1,5 miljard in 2024.

Infinigate Group kende een sterke start in 2022 met de overname van value added distributeur D2B Informatique. Daarmee zette zij een belangrijke stap in haar groeistrategie, die gericht is op uitbreiding van leveranciers, fusies en overnames. Het bedrijf wil de komende jaren haar marktaandeel in Europa vergroten en haar positie verstevigen als toonaangevende distributeur van cyberbeveiligingsoplossingen- en abonnementen, waarbij zij de beste Go-To-Market-strategie wil bieden voor leveranciers van cloudbeveiliging.

De bekendmaking van de resultaten valt samen met een record voor het eerste kwartaal van het huidige boekjaar van Infinigate Group, die nu 80% van haar omzet haalt uit op abonnementen gebaseerde diensten.

De resultaten volgen ook op een cruciaal jaar voor de cybersecurity-specialist, die in maart 2021 werd overgenomen door de wereldwijde investeringsmaatschappij Bridgepoint. In oktober 2021 kondigde Infinigate Group een verdere versterking van het management aan. De door de wol geverfde Julien Antoine werd aangesteld om de bedrijfsontwikkeling aan te sturen en Andreas Bechtold promoveerde tot Revenue Officer. Het personeelsbestand van Infinigate Group groeide sinds maart 2021 met 10%.

Ondertussen blijft Infinigate Group belangrijke IT-prijzen aaneenrijgen. In november 2021 nog, werd Infinigate Zweden door cyberbeveiligingsprovider Clavister uitgeroepen tot distributeur van het jaar. En alleen al dit jaar werden drie prijzen gewonnen: de Channel Excellence in de Channel Partner Awards, en de VAD IT-Security en VAD Managed Service in de IT Business Distri Awards.

Klaus Schlichtherle, CEO van Infinigate Group, zei: "Nadat we de positie van Infinigate als toonaangevende VAD in Europa al hadden geconsolideerd, hebben wij vorig jaar ons team verder versterkt en ons voorbereid op de volgende groeifase. Een gestaag toenemend aantal partnersovereenkomsten met vooraanstaande leveranciers van cyberbeveiligingssoftware, betekent meer keuze voor onze klanten, en helpt ons dé aanbieder te worden voor leveranciers van cloudbeveiliging, die hun verkoop in Europa willen stimuleren”.

Julien Antoine, Chief Business Development Officer van Infinigate, voegde daaraan toe: "Onze scherpe focus op de toegevoegde waarde vormt de kern van ons succes. Daardoor hebben we de flexibiliteit om elke klant krachtige ondersteuning op maat te bieden. Bovendien zijn we groot en ambitieus genoeg om hoogwaardige oplossingen te kunnen leveren. Op die manier bieden we leveranciers en wederverkopers het beste van twee werelden”.

“We leggen ons de komende tijd toe op het versnellen van de digitale toegevoegde waarde, met de focus op het opbouwen van sterke, langdurige relaties. Daarbij werkt het management als een verlengstuk van onze klantenteams en borgen we onze bedrijfswaarden zowel binnen onze organisatie als bij onze partners. Gezien onze groeidoelstelling is het goed om te constateren dat ervaren sales- en technische mensen ons weten te vinden,” aldus Julien Antoine.

Infinigate Group werd opgericht in 1996 en is op dit moment actief in 11 Europese landen. Zij bedient meer dan 80% van de West-Europese cyberbeveiligingsmarkt en is daarmee stevig gepositioneerd als de toonaangevende value added distributeur voor cyberbeveiliging in Europa.


Over Infinigate Group
Infinigate werd opgericht in 1996 als de eerste distributeur met oplossingen voor internet technologie in Europa. Sinds 2002 heeft Infinigate een focus op de distributie van IT-beveiligingsoplossingen. Infinigate positioneert zich als een partner voor innovatieve beveiligingsoplossingen, voor zowel het klassieke kanaal maar ook als een Managed Security Service Provider (MSSP).

Als een echte Value Added Distributeur, richt Infinigate zich op innovatieve en complete beveiligingsoplossingen. Door een hoog niveau van expertise en kennis biedt Infinigate een complete service aan haar partners en leveranciers met technische, marketing, verkoop en financiële diensten. Infinigate Group is de toonaangevende Europese Value Added Distributeur voor IT-beveiligingsoplossingen. Het bedrijf heeft meer dan 500 gespecialiseerde medewerkers die actief zijn in 11 Europese landen. De schaalgrootte van de activiteiten stelt Infinigate in staat om de beste voorwaarden uit te onderhandelen met leveranciers ten voordele van haar klanten. Infinigate blijft haar strategie voortzetten door de beste leveranciers aan te trekken, de marktpenetratie te vergroten en de klantervaring en service te verhogen.

Vragen over de Infinigate Groep kunt u richten aan:
Infinigate B.V. Edisonweg 4 4207 HG Gorinchem - Nederland Raymond van Kasteel, Managing Director, raymond.vankasteel@infinigate.nl T (+31) 0183 62 44 44.