Infinigate vormt eerste VAD voor Cybersecurity en Secure Cloud, door overname Vuzion

Rotkreuz, Zwitserland – 31 augustus 2022

Infinigate Group, een pan-Europese Value Added Distributeur (VAD) van cyberbeveiligingsoplossingen, heeft vandaag de overname aangekondigd van cloud solution provider (CSP) Vuzion. Daarmee vormt zij de eerste VAD die cyberbeveiliging én clouddiensten combineert. Met deze unieke propositie voor Secure Cloud, kunnen hun resellers en partners de MKB-sector adequaat ondersteunen bij investeringen in de cloud en versnelde groei.

InfinigateGroup, een pan-Europese Value Added Distributeur (VAD) van cyberbeveiligingsoplossingen, heeft vandaag de overname aangekondigd van cloud solution provider (CSP) Vuzion. Daarmee vormt zij de eerste VAD die cyberbeveiliging én clouddiensten combineert. Met deze unieke propositie voor Secure Cloud, kunnen hun resellers en partners de MKB-sector adequaat ondersteunen bij investeringen in de cloud en versnelde groei.

Vuzion is een innovatieve, krachtige Microsoft-partner en een toonaangevende, onafhankelijke cloudserviceprovider voor Europa. Zij levert cloudoplossingen met een focus op marketing en technische mogelijkheden en was de eerste Microsoft UK-provider met een volledig aanbod van diensten voor het totale ecosysteem van partners voor het cloudplatform. In de afgelopen drie jaar boekte Vuzion een sterke organische groei van meer dan 30% per jaar en een snel groeiend klantenbestand. Michael Frisby, Managing Director van Vuzion en Microsoft-veteraan, sluit zich bij Infinigate aan als Senior Vice President Cloud Services, om de groei van Vuzion binnen Infinigate in EMEA te stimuleren.

Klaus Schlichtherle, CEO van Infinigate Group zegt: “Deze overname van Vuzion is een strategische zet, aangezien cybersecurity en cloud een natuurlijke combinatie zijn. Het stelt ons in staat om een allesomvattende beveiliging te bieden voor de eindklanten in met name het MKB. Infinigate is daarmee de enige VAD waar resellers alle benodigde expertise vinden om hun klanten op dat niveau van cloud security te bedienen.

“De overname gaat de digitale transformatie versnellen, in onze markt, maar ook voor onszelf. In combinatie met onze recente, belangrijke aanstellingen en investeringen, kunnen wij door deze acquisitie het begrip VAD daadwerkelijk opnieuw uitvinden voor de digitale wereld. In het komende kwartaal investeren we in de kernactiviteiten van Vuzion in de UK en ontwikkelen we een gezamenlijke aanpak in de EMEA voor cloud security, met de inzet van de expertise en ervaring van Vuzion”, aldus Klaus.

Cybersecurity-startups werken steeds vaker met een volledig op abonnementen gebaseerd bedrijfsmodel. Met deze overname kan Infinigate de schat aan ervaring van Vuzion op dat gebied beschikbaar maken voor zowel leveranciers als partners. Opkomende cybersecurity-start-ups beschouwen toegang tot het Microsoft-kanaal ook als een belangrijke troef, en Infinigate kan vanaf nu de beste oplossingen bieden voor zowel cybersecurity als de cloud.

"We zijn verheugd om ons aan te sluiten bij het innovatieve en dynamische team van Infinigate", zegt Michael Frisby, Managing Director van Vuzion. "Onze gemeenschappelijke mensgerichte aanpak en waarden bieden een sterke basis. Door onze krachten te bundelen kunnen we meer expertise en diensten leveren, waarmee we onze wederzijdse partners helpen groeien en in staat stellen om de transitie van hun klanten naar de cloud optimaal te beveiligen."

"Het toevoegen van het team en de Microsoft-cloudexpertise van Vuzion aan Infinigate staat model voor de toewijding van zowel Infinigate als Vuzion, om te anticiperen op en te voldoen aan de behoeften van hun partners door middel van strategische investeringen", zegt Wim Delbeke, Regional Business Leader Microsoft EMEA. "Beveiliging is een topprioriteit voor Microsoft en we kijken ernaar uit om hen te helpen meer kansen te benutten om hun strategische doelstellingen te bereiken en meer resellers in staat te stellen hun klanten veilig te houden."

Vuzion blijft voorlopig operationeel onafhankelijk en spitst zich volledig toe om haar partners te ondersteunen en te helpen groeien.


Over Infinigate Group
De enige focus van Infinigate Group is de distributie van duurzame IT-beveiligingsoplossingen om de IT-infrastructuur en de cloud te beschermen. Infinigate richt zich op en ondersteunt innovatieve, best-of-breed beveiligingsoplossingen waarvoor een geavanceerd niveau van expertise en kennis is vereist. Infinigate biedt een complete service aan haar partners, MSSP's en leveranciers, in aanvulling op het productportfolio van gerichte technische-, marketing-, verkoop- en professionele diensten. Na een aantal succesvolle marktintroducties en acquisities, vervolgt Infinigate haar strategie die gericht is op uitbreiding in heel Europa. Vandaag de dag telt Infinigate rond de 500 medewerkers en heeft vestigingen in 11 Europese landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, België, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Met deze sterke organisatie dekt Infinigate bijna 85% van het West-Europese marktpotentieel voor IT-beveiliging en is daarmee een toonaangevende Europese Value Added Distributeur distributeur voor IT-beveiliging, cloud en MSP: www.infinigate.com

Over Vuzion
Vuzion, opgericht in 2016, is een Value Added Distributeur voor cloudservice, die meer dan 600 resellers en een miljoen cloudgebruikers bedient. Het hoofdkantoor is gevestigd in de UK in Hampshire, met kantoren in Dublin en Belfast. De filosofie van Vuzion is dat zij pas succesvol zijn als hun partners dat zijn. Vuzion levert ervaringen en expertise op topniveau, waarmee bedrijven concurrerend blijven en hun doelen kunnen bereiken door middel van de best mogelijke cloudoplossingen: www.vuzion.cloud