Infinigate breidt geografische voetafdruk uit via strategische fusie met MEA VAD-gigant Starlink


Rotkreuz, ZWITSERLAND - 4 oktober 2022 - Infinigate Group, de Europese value-added distributeur (VAD) van cyberbeveiligingsoplossingen heeft vandaag zijn fusie aangekondigd met het in Dubai gevestigde Starlink. Starlink is de marktleidende VAD in cyberbeveiliging, secure cloud en secure networking in het Midden-Oosten en Afrika. Dit is de laatste belangrijke stap in de expansiestrategie van de Infinigate Group. In juli kondigde de Infinigate Group zijn voornemen aan om grote delen van de Nuvias Group over te nemen, onder voorbehoud van goedkeuring door de autoriteiten. In augustus kondigde het bedrijf de overname aan van clouddienstverlener Vuzion.

De geografische uitbreiding door Starlink is uniek en is een stap in het wereldwijd maken van de Infinigate Group. Deze fusie zal het bereik van de Infinigate Group uitbreiden tot meer dan 50 landen, met kantoren in meer dan 30 landen. De gezamenlijke onderneming zal haar positie consolideren als een volledige EMEA-krachtcentrale met een verhoogde relevantie voor haar verkopers en resellers, met meer dan 1.100 toegewijde personeelsleden. Rekening houdend met alle voltooide en geplande overnames, is de totale omzet van de groep voor 2023 geraamd op 2,2 miljard euro.

Starlink, opgericht in 2005, is de snelst groeiende en grootste gespecialiseerde cyber- en cloud VAD in het Midden-Oosten en Afrika met een jaaromzet van 500 miljoen dollar en een verwachte groei van 20% op jaarbasis. In de regio van de Gulf Cooperation Council (GCC), bestaande uit Bahrein, Qatar, Koeweit, Oman, het Koninkrijk Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten, is Starlink de toonaangevende distributeur van cyberbeveiliging met een marktaandeel van meer dan 20%. Starlink heeft meer dan 300 mensen in dienst in 11 verschillende landen in het Midden-Oosten en Afrika. Ook verzorgt Starlink de portefeuille van 60 leveranciers, waaronder verschillende marktleiders, en 1.500 wederverkopers.

Klaus Schlichtherle, CEO van de Infinigate Group zegt hierover: "Het samengaan van Starlink stelt ons in staat om een breder geografisch platform en bredere technische expertise te bieden aan onze verkopers en resellers. Dit vormt een nieuwe belangrijke mijlpaal in onze reis om een wereldwijde speler te worden. Zowel Infinigate als Starlink hebben een lange geschiedenis van marktleiderschap en beschikken over aanzienlijke expertise in het MKB en de zakelijke sector - en naast de mogelijkheid om meer technische knowhow te bieden, zullen we de ervaring en relaties van Starlink in heel EMEA kunnen benutten. De samenwerking zal de groei verder versnellen, zowel voor Infinigate als voor degenen die wij bedienen, en biedt een schat aan mogelijkheden voor onze werknemers, onze partners en onze klanten."

"We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met Infinigate," stelt Nidal Othman, CEO van Starlink. "Er zijn sterke synergieën tussen wat Infinigate in Europa heeft opgebouwd en wat Starlink in het Midden-Oosten heeft gecreëerd - zowel wat betreft onze strategische groeipatronen als onze bedrijfsstrategieën. Starlink is een specialist in de enterprise markt en Infinigate is een meester in de commerciële markt - dus ons gecombineerde portfolio en expertise wordt nog groter. En ook cultureel passen we goed bij elkaar - wat onze toekomstige groei en succes zal ondersteunen. Samen kunnen we verder reiken en meer waarde bieden terwijl we toewerken naar een wereldwijde speler."

Infinigate en Starlink hebben verschillende niet-gemeenschappelijke leveranciers, dus de fusie is ook een kans voor Infinigate's MKB-leveranciers en Starlink's zakelijke leveranciers om hun aanwezigheid uit te breiden.

Na de fusie zal Starlink opereren onder de vlag van de Infinigate Group. De gezamenlijke oprichters van Starlink, Mahmoud Nimer en Nidal Othman, blijven betrokken in de onderneming. Nidal zal een nieuwe rol op zich nemen bij Infinigate als CEO van de MEA-regio en deelnemen aan de wereldwijde ontwikkeling van het vendor portfolio en Mahmoud wordt President van de MEA-regio. Beiden zullen rapporteren aan Infinigate Group CEO Klaus Schlichtherle.


De transactie wordt volledig ondersteund door Bridgepoint, 's werelds grootste beursgenoteerde groei-investeerder in privé-activa gericht op de middenmarkt met meer dan €37 miljard aan activa onder beheer en lokale aanwezigheid in de VS, Europa en China.

Nidal Othman - CEO Starlink
Klaus Schlichtherle - CEO Infinigate Group
Over Infinigate Groep
De enige focus van Infinigate Group is de distributie van duurzame IT-beveiligingsoplossingen om de IT-infrastructuur en de cloud te beschermen en te verdedigen. Infinigate richt zich op en ondersteunt innovatieve, 'best of breed' beveiligingsoplossingen die een geavanceerd niveau van expertise en kennis vereisen. Infinigate biedt een complete service aan haar partners, MSSPs en verkopers om haar product portfolio aan te vullen met toegewijde technische, marketing, verkoop en professionele diensten. Na een aantal succesvolle markttoetredingen en overnames wil Infinigate zijn strategie van geografische expansie in heel Europa voortzetten. Vandaag heeft Infinigate ongeveer 500 werknemers en vestigingen in 11 Europese landen waaronder het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Nederland, België, Zweden, Noorwegen, Denemarken en Finland. Met deze sterke opstelling dekt Infinigate bijna 85% van het West-Europese IT Security marktpotentieel en vestigt het zich als een toonaangevende Europese Value-Added Distributeur voor IT security, cloud en MSP.


Over StarLink
StarLink wordt erkend als de snelst groeiende "True Value-added Distributor" in het Midden-Oosten en Afrika met aanwezigheid ter plaatse in 11 landen. StarLink wordt erkend als een "Trusted Cyber and Cloud Advisor" voor meer dan 3.500 ondernemingen en overheidsklanten die één of meer van StarLink's best-of-breed en marktleidende technologieën gebruiken, verkocht via haar kanaalnetwerk van meer dan 1.500 partners. De StarLink Solution Lifecycle helpt Channel Partners hun aanbod te differentiëren en helpt klanten bij het identificeren van belangrijke risico's en het bepalen van prioriteiten voor het aanpakken van hun Cyber Security gaps en het verbeteren van hun Data Center en Cloud infrastructuur.